23948sdkhjf

Hanza säljer fabrik

Avyttringen är en följd av sommarens förvärv av finska Metalliset.
Det är det slovakiska dotterbolaget, inklusive fabriksanläggningen i landet, som Hanza nu har bestämt sig för att sälja.

Bakgrunden till affären, som genomförs omgående, är att Hanza under sommaren köpte det finska bolaget Metalliset, vilket satte igång en process med syfte att samordna verksamheterna. Bland annat ska koncernens nytta tillverkningskluster för elektronik och mekanik i Polen och Tjeckien utvecklas.

— Avyttringen av bolaget i Slovakien är ytterligare en del av det effektiviseringsprogram vi presenterade i januari i år. Vi beskrev då hur vi avsåg utveckla Hanza under 2015, genom förvärv och konsolidering av produktions­anläggningar. Syftet med strategin är att skapa en effektiv industriell struktur för nästa fas av vår utveckling, där vi ser en utökad andel MIG-projekt, säger Hanzas koncernchef Erik Stenfors, i ett pressmeddelande.

Fabriken, som fram till nu ingick i Hanzas elektronikdivision, har ett 50-tal anställda och en del av tillverkningen kommer att flyttas till andra produktionsanläggningar inom Hanza-koncernen.

Köpare är den slovakiske privatinvesteraren Andrej Beňuška.

— Vi är glada över den här möjligheten att förvärva fabriken, vilket också skapar en bra lösning för både kunder och anställda", säger Andrej Beňuška.

Enligt Hanza kommer avyttringen bara påverka koncernens resultat för 2015 marginellt. Och eftersom endast en del av produktionen i Slovakien samordnas i andra produktionsanläggningar räknar Hanza med att affären leder till en något lägre omsättning under 2016, dock med ett något förbättrat rörelseresultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093