23948sdkhjf

Utbyggnad av pulverståltillverkning i Söderfors

Stålbolaget Erasteel överväger att bygga ut pulverståltillverkningen i Söderfors. Bolaget har just fått miljötillstånd och ska ta investeringsbeslut till sommaren. Det gäller investeringar på uppemot 200 miljoner kronor.
Utbyggnaden är planerad att stå klar 2010, men innan dess måste ägarna Eramet Group besluta om man ska investera 200 miljoner för att öka produktionen av pulverstål i Söderfors.

Ulf Melin, vd för fabriken i Söderfors uttalar sig till Arbetarbladet att projektledare och projektgrupp redan är utsedda och att allt är förberett i detalj.

Fabriken i Söderfors blev en del av Eramet Group 1992 i samband med att den tidigare ägaren Kloster Speedstel slogs samman med det franska stålbolaget Commentryenne.

Så sent som 2006 flyttade Eramet Group tillverkningen av snabbstål från Söderfors till sin fabrik i Commentry. Detta eftersom den franska anläggningens ugn går att köra med billigare råvara. Efter ett haveri tidigare under våren har dock delar av produktionen flyttats tillbaka till Söderfors.

Erasteel

Källa: Processnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097