23948sdkhjf

Fusion skapar ny stark aktör

Två väletablerade företag går nu samman och bildar gemensamt bolag inom stålprodukter.
Det är Signode AB och Burseryds Bruk som beslutat att tillsammans bilda Signode Industrial Group AB.

– Vi vill driva våra verksamheter på ett mer effektivt sätt och kunna utnyttja varandras resurser bättre, säger Hans Hermansson, vd för Signode, till Metal Supply.

Burseryds Bruk AB, som tillverkar stålband och stålprodukter, kommer i och med fusionen att byta namn till Signode Industrial Group. Signode AB kommer att fortsätta som säljorganisation inom det nya bolaget, men enheten kommer att verka under namnet Signode Sverige.

– Vi har duktiga medarbetare och genom att vi går samman kommer vi att kunna nyttja deras kompetens och styrkor inom hela bolaget, säger Hans Hermansson, som vid årsskiftet blir försäljningsdirektör för Signode Sverige.

Signode Industrial Group kommer att ha sitt huvudkontor i Burseryd och ledas av nuvarande vd för Burseryds Bruk, Lennart Bångman. Signode Sverige kommer att ha kvar sina lokaler i Täby.

Fusionen träder i kraft den 1 januari 2016.

Om Signode
Signode grundades 1913, och etablerades i Skandinavien 1951. Bolaget erbjuder systemlösningar för emballering, godsskydd och märkning av gods; bandnings-, sträckfilms- och märkningsutrustning anpassat för de flesta applikationer.

Huvudsätet är i Täby, med lokalt placerade och kunniga säljare och servicetekniker.

Om Burseryds Bruk
Burseryds Bruk grundades redan 1910 och har sitt säte i Burseryd i västra Småland. Företaget arbetar inom produktområdena emballageband, kabelband, vintunneband, industriband och varmförzinkade band för varierande applikationer.

Merparten av produkterna, både förbrukningsmaterial och maskiner kommer att tillverkas inom Signode Industrial Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078