23948sdkhjf

Stora planer för Volvo i Göteborg

Det är inte bara huvudkontoret som intar lokaler i Lundby i Göteborg, nu planerar man även för andra verksamheter.
Volvos huvudkontor är redan på gång att flytta, men planerna för Lundby är mycket större än så – på sikt ska all verksamhet i Göteborg samlas där. Det skriver Göteborgs Posten.

Koncernens huvudkontor ligger fortfarande kvar i Torslanda, där det låg när koncernen fortfarande ägde personbilsverksamheten, en placering som är långt ifrån koncernens nuvarande huvudverksamhet.

– Det är inte bra att sitta så långt från kärnverksamheten, säger kommunikationschef Henry Sténson till tidningen.

Därför ska koncernledningen i slutet av nästa år flytta till Lundby, där bland annat Penta, utvecklingsavdelningar och lastbilsförsäljningen sitter i dag. Tanken är att i stort sett allt utom produktionsanläggningen i Tuve ska flytta hit på lite längre sikt.

– Varje gång alla de här människorna ska ses måste de sätta sig i en bil eller buss. Det håller inte i längden. Idéer föds när människor träffas. Och vi har väldigt gott om mark här, säger Henry Sténson.

”Drömmen är att få hit kollektivtrafiken”
Planerna innebär, förutom att antalet Volvoanställda fördubblas till 10 000 i området, att man även öppnar för serviceverksamhet, både för de anställda och människor som bor och rör sig i området. Arbetsnamnet är Campus Lundby och Henry Sténson berättar om att man tittat på universitet och högskolor runt om i världen för att lära sig mer om hur man skapar en miljö där människor kommer nära varandra.

– Staketet ska bort och ersättas med skalskydd där vi behöver det. Helst vill vi ha kollektivtrafik genom området. Drömmen är att elbussen går längs den här vägen, säger han.

Före nyår kommer Volvo att skicka in handlingar till kommunen, med en förfrågan om att en ny detaljplan ska tas fram. Om fem till tio år räknar Henry Sténson med att alla kan vara på plats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.114