23948sdkhjf

Prevents arbetsmiljöpris till Lars-Ola Särkimukka på LKAB

Lars-Ola Särkimukka har tilldelats det stora arbetsmiljöpriset för sitt engagerade arbetsmiljöarbete i LKAB.
- Det här är stort och vi är mycket glada och stolta, säger Mats Pettersson, LKABs personaldirektör, direkt från Elmiamässan i Jönköping.

Lars-Ola är en av få personer på LKAB som har haft den unika möjligheten att arbeta aktivt med förbättring av arbetsmiljön i företaget både från fackligt håll som huvudskyddsombud och hos företagshälsovården som arbetsmiljöutvecklare. Han har under sin tid på företagshälsovården verkat för att allt arbetsmiljöarbete i företaget skall drivas av en partsammansatt ledning, oavsett om det gäller förbättring av enskild arbetsplats, större förändringsprojekt eller det allmänna arbetsmiljöarbetet i företaget. Lars-Ola har nyttjat ett arbetssätt som breder ut sig över samtliga nivåer i företaget, oavsett vilken nivå han arbetar på har samma arbetssätt tillämpats, det vill säga "raka puckar".

Lars-Ola Särkimukka själv är mycket nöjd.
- Det känns fantastiskt!
- Konkurrenterna var duktiga och det ligger i andras händer när nomineringarna är inlämnade, så det var bara att vänta. Hoppas att det här ger ringar på vattnet och att fler intresserar sig för arbetsmiljöarbete, säger han.
- Det här känns otroligt roligt, säger verksamhetsutvecklare Mattias Hedlund, som var den som nominerade Lars-Ola till priset.

LKAB www.lkab.com .

Prevent
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094