23948sdkhjf

Addtech förvärvar Emcomp

Addtechkoncernens affärsområde Industrial Solutions har den 21 maj 2008 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Emcomp Holding AB.
Emcomp säljer via dotterbolag kundanpassade komponenter och delsystem inom bland annat kraftförsörjning, radio, fiberoptik och displayer. Bolagen har en stark position inom sina kund- och produktsegment och representerar ledande tillverkare. Bolagen tillför mervärden till kunderna genom produkt- och applikationskunnande samt genom kunskap om, ofta globala, kunders produktion och dess förutsättningar. Emcomp omsätter 72 miljoner kronor och har tio anställda. De av säljarna som är verksamma i bolagen kvarstår i ledningen.

Emcomp kompletterar mycket väl den del av Addtechs verksamhet som bedrivs inom affärsenheten Customised Solutions och som inriktar sig på kunder och applikationer med höga och speciella krav på kraft- eller signalöverföring.

Tillträde sker idag och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Addtech AB (publ)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078