23948sdkhjf

Sweco får uppdrag av Banverket

Vägverket och Banverket genomför en gemensam satsning på dubbelspårig järnväg och fyrfältsväg mellan Göteborg och Trollhättan.
Sweco anlitas för att detaljprojektera delar av den nya järnvägssträckningen. Uppdraget är värt 11 miljoner SEK.

Sweco anlitas för att ta fram bygghandlingar för järnvägen på sträckan mellan Agnesberg och Marieholm. Sträckan innehåller bland annat nya järnvägsbroar över väg E45 och Lärjeån. De geotekniska förutsättningarna i området är av sådan karaktär att omfattande förstärkningsåtgärder kommer att krävas på stora delar av sträckan.

– En annan utmaning för Swecos konsulter är att den nya järnvägssträckan ligger i mycket nära anslutning till det befintliga spåret och arbetet ska ske med minimal påverkan på befintlig trafik, säger Lars Almqvist, regionchef på Sweco i Göteborg.

Sweco har tidigare anlitats för att ta fram bygghandlingar för dubbelspårsutbyggnaden på sträckan mellan Trollhättan och Velanda samt för sträckan Marieholm och Olskroken. Sweco arbetar även med arbetsplaner och bygghandlingar för utbyggnaden av väg E45.

För ytterligare information kontakta:
Lars Almqvist, regionchef på Sweco i Göteborg, 031-62 76 51, lars.almqvist@sweco.se
Karin Hasselborn Wenner, uppdragsansvarig på Sweco, 031-62 75 45, karin.hasselborn.wenner@sweco.se

Sweco är ett internationellt konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco har 5 400 anställda i tio länder och omsatte 2007 cirka 4,6 Mdr SEK. För närvarande genomför Sweco uppdrag i cirka 80 länder runt om i världen. Sweco är medlem på OMX Nordiska Börs i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093