23948sdkhjf

CybAero levererar obemannade helikoptrar

Genombrottsorder för Cybaero på den civila marknaden. Det norsk-svenska bolaget Scandicraft har beställt två obemannade helikoptrar av märket APID 55 av First North-listade CybAero.
Ordern innebär att CybAero under 2008 skall leverera och idriftsätta de två helikoptrarna samt initialt sköta driften.

De beställda APID 55-helikoptrarna skall användas för applikationsutveckling och drift av verksamhet åt civila kunder i norra Europa.

Scandicraft bedriver sedan tidigare inspektion och mätning från luften med bemannade helikoptrar. Företaget utför även uppdrag inom flygfotografering och övervakning.

- Att vi nu satsar på den obemannade helikoptern APID 55 är en viktig milstolpe för oss, kommenterar Einar Stuve, VD på Scandicraft. Vi har under flera år diskuterat samarbeten med CybAero och ser nu att marknaden börjar bli mogen för att sätta igång en operationell drift.

- Till en början är det två olika kunder som kommer att delta i applikationsutvecklingen, men vi räknar med att fler kommer att ansluta i och med att vi nu kommer igång, säger Stuve vidare.

CybAeros VD Mikael Hult välkomnar ordern och betraktar Scandicraft som en pionjär inom området.

- Vi levererar redan i dag till den militära marknaden, men detta är definitivt ett genombrott för oss på den civila sidan. Ordern är strategiskt viktig och innebär att civila uppdrag kan komma igång på allvar, vilket är mycket spännande.

Pressmeddelande från CybAero AB

Om CybAero:
CybAero AB utvecklar och tillverkar autonoma obemannade helikoptrar (s k VTOL UAV) med tillhörande sensorsystem. Systemen kan användas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag och anpassas till varje kunds specifika behov. CybAero startades 2003 men grunden lades redan 1992 genom ett forskningsprojekt som bedrevs i samarbete mellan Linköpings universitet och nuvarande FOI (Totalförsvarets forskningsinstitut). CybAero har sitt huvudkontor i Linköping, säljbolag i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten samt dotterbolag i Stamford Connecticut, USA. Koncernen har ett 20-tal verksamma medarbetare. Bolaget är listat på OMX First North med Mangold Fondkommission, tel 08-503 01 550, som Certified Adviser och likviditetsgarant. Läs på webben: www.cybaero.net
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109