23948sdkhjf

Morums Mekaniska AB exporterar till England

Morums Mekaniska AB har efter det stora gensvar öretaget fick på Elmia Wood 2007 satsat på Morumspressen i större skala. Designen på anläggningen är nu mer anpassad till serieproduktion och CE-märkt.
Morumspressen är en egen produkt, en pelletsanläggning, utvecklad och testad under sju år och tillverkad med samma höga kvalitetsanda och miljöinriktning som alltid har förknippats med hälsingeföretagets namn.

Designen på anläggningen är nu mer anpassad till serieproduktion och CE-märkt. Den mekaniska pressen styrs numera med PLC-teknik, vilket möjliggör styrning av extrautrustning till anläggningen, samt snabbare och säkrare support. Slitdelar och chassiet har fått nya ytbehandlingar för att öka kvaliteten ytterligare. Spånbehållaren i anläggningen har ökats till 860 liter.

Export
I början av 2008 började Morums Mekaniska att exportera Morumspressen. Norge och England är de länder som först fick sina leveranser. Morums Mekaniska AB har sedan starten 1990 arbetat med skärande bearbetning. Företaget är känd för sina enkla konstruktionslösningar med hög kvalitet. I starten var det främst legotillverkning med inriktning mot hydraul-, pappers- och trävaruindustrin.

- Vi vill att kunderna ska känna sig väl omhändertagna och säkra på att de får bra kvalité på produkter och arbeten när de vänder sig till oss. Inför 2008 har vi vässat klorna ytterligare och det känns som vi går mot ett spännande år. Intresset för Morumspressen är enormt och vi har förfrågningar från många länder i Europa, säger ägaren Lloyd Karlsson.

Pressmeddelande från Morums Mekaniska AB
via Elmia
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093