23948sdkhjf

Outokumpu investerar i Sheffield i England

Som ett led i Outokumpus strategi att öka andelen av specialstål samt försäljningen mot slutanvändare och projekt, informerar Outokumpu om en investering vid produktionsenheten för långa produkter i Sheffield i England.
Investeringen ger ett integrerat produktionsled för klen stång och rostfria armeringsjärn och kompletterar det befintliga stålverket och valstrådstillverkningen, båda belägna i Sheffield. Utöver den befintliga produktionskapaciteten för stänger i Sverige samt USA kan Outokumpu efter investeringen erbjuda sina kunder ett bredare produktsortiment inom långa produkter såväl i Europa som i övriga världen.

Totalt uppgår investeringen till 10 miljoner euro och den nya utrustningen beräknas vara i drift i mitten av 2009. Investeringen består av två nya dragbänkar för stång samt utrustning för avhaspling och riktning av stång och armeringsjärn, ett produktområde där Outokumpus duplexa stål LDX2101 kommer att passa in utmärkt.

Tommy Grahn, chef för Outokumpus verksamhet inom långa produkter kommenterar: "Tack vare denna investering tar Outokumpu ett stort steg inom verksamheten för långa produkter i Europa genom att bolaget därmed får tillgång till vidareförädlade dragna produkter. Armeringsjärn i lean duplex, med låg nickelhalt, är en synnerligen intressant ny produkt. Genom att selektivt ersätta traditionellt kolstål kan det rostfria armeringsjärnet förlänga livslängden för armerade konstruktioner avsevärt."

Outokumpu är den näst största producenten av långa produkter i Europa, med produktionsanläggningar i Sheffield (England), Degerfors (Sverige) samt i Richburg (USA). Stång av rostfritt stål är utgångsmaterial för många produktområden som ventiler, flänsar, gängrördelar, fjädrar, axlar, fästdon, filter, svetsmaterial, sömlösa rör, trådnät och armering av betong. Produkterna används allmänt inom olika industrigrenar såsom olja och gas, papper och massa, kemiindustrin, avsaltning av vatten, byggindustrin, rymdteknologi samt inom bilindustrin, vid applikationer som kräver hög korrosionsresistans.

Pressmeddelande från Outokumpu
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109