23948sdkhjf

Stort genomslag i USA under ”Nordic Green 08”

De nordiska länderna fick stort genomslag när över 200 deltagare samlades i Silicon Valley i USA för att uppleva de nordiska ländernas styrkor inom så kallad grön teknik.
Både forskare, företagare och journalister deltog under rubriken ” Nordic Green 08 ”.
– Hur mycket vatten går det åt att tillverka ett par läderskor? Svar: 8 000 liter. Det går åt 2 000 liter att tillverka en T-shirt i bomull och 2 400 liter att tillverka en hamburgare, upplyste Hans Enggrob från DHI Water Group.

Syftet var att peka på att efterfrågan håller på att bli större än tillgången och det krävs innovationer och kunnande för att ta tag i problemen. De nordiska länderna har stort kunnande, innovationer och duktiga entreprenörer. Över fyrtio företag hade mött upp på konferensen för att ytterligare skapa nätverk med amerikanarna och visa upp sitt kunnande för att möta de globala klimatutmaningarna.

Insatser för en global hållbar utveckling tillsammans med ökad fokus på nordens konkurrenskraft är också ett av de högst prioriterade områdena inom det nordiska politiska samarbetet. Det var något som betonades under konferensen.

– I Norden finns politisk vilja, något som ofta är avgörande när större utvecklingsprojekt ska drivas. Engagemanget tar sig uttryck på flera sätt, från forskning, via innovation till marknad. I Norden finns också god infrastruktur, gott tekniskt kunnande och bra konkurrenskraftigt företagsklimat. Allt detta har gjort att Norden besitter en rik flora av grön teknik. Det var något av det som Nordisk Energiforsknings direktör Birte Holst Jørgensen sa i sitt tal.

Källa: Norden i Dag
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.203