23948sdkhjf

Ruukki levererar stålkonstruktioner till Norge

Ruukki ska leverera stålkonstruktionerna för utbyggandet av hamnområdet i norska Drammen. Rautaruukkis stålpålar för bergrundskonstruktioner kommer att användas i fundamenten när den nya Kattegattkajen ska byggas.
Leveranserna till hamnområdet i Drammen, 4 mil sydväst om Oslo, kommer att sätta igång i mitten av april och pågå till juli 2008.

”Snabba leveranstider, mest värde för pengarna och högkvalitativa produkter var de triumfkort som spelade avtalet i händerna på Ruukki. Ytterligare en sak som talade för Ruukki är att de levererar själv pålarna till byggplatsen”, uppger Einar Olsen, hamnchef.

Ruukkis leverans till Kattegattkajen består av 5 700 meter stålrörspålar med berggrundsfundament för säker förankring i berggrunden. Pålarna kommer att tillverkas på Ruukkifabriken i Oulainen/Uleåborg, i Finland.
Under 2007 ökade antalet båtbesök i Drammens hamnområde med nästan 35 procent. I fråga om tonnage fanns den största ökningen inom timmer, järnprodukter, containers och bilar. Laster på totalt 3,4 miljoner ton passerade genom hamnområdet i Drammen år 2007.

Ruukki har tidigare hjälpt till med två broprojekt i Drammen. Ruukki levererade stålpålarna till Drammenbron år 2003 och stålöverbyggnaderna till Ypsilongångbron som blev klar i januari 2008.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jan Andreassen, Business Area Manager, Infrastructure Construction, Ruukki Construction
Tfn +47 22 90 9103

Pressmeddelande från Ruukkii
www.ruukki.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11