23948sdkhjf

Tummen upp för Lesjöfors i Kina

Efter en två år lång process har Lesjöfors fått ett certifikat som skapar nya möjligheter för europeiska kunder.
Lesjöfors i Kina är en del av Lesjöfors gruppen, där bilindustrin på senare tid blivit en allt viktigare del av verksamheten, både genom att aktivt arbeta med nyförsäljning mot bilindustrin samt ett flertal genomförda företagsförvärv framförallt i Tyskland.

– Att inrikta oss mer mot bilindustrin känns därför som ett naturligt steg att ta för verksamheten i Kina, förklarar Mikael Andersson, chef för Lesjöfors i Kina, för Metal Supply.

Bilindustrin har ett starkt krav på att underleverantörer ska inneha TS 16949-certifiering, vilket är ett tydligt kvalitetssigill till marknaden. De senaste två åren har därför Lesjöfors målmedvetet arbetat för att se till att certifieringskraven ska följas även i Kina.

– Vi är väldigt glada över att kunna tillkännage att vårt hårda arbete nu har burit frukt och vi har fått den efterlängtade certifieringen TS 16949:2009, säger Mikael Andersson.

Nya möjligheter
Certifikatet tillsammans med pågående investeringar i tillverkningsutrustning och teknologiutveckling, öppnar upp nya möjligheter för kunder i Europa. De kan nu använda Lesjöfors för att förse även den kinesiska marknaden med fjäderprodukter, speciellt inom bilindustrin.

– Många av de stora europeiska kunderna inom bilindustrin är verksamma i Kina och det är framförallt dem som vi initialt kommer att inrikta oss mot att serva och växa tillsammans med, säger Mikael Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078