23948sdkhjf

Outokumpus svenska anläggningar levererar till global stålproducent

Stål som den finska jätten framställer i Degerfors ska ingå i tillverkningen av sömlösa rör.
I ett pressmeddelande skriver Outokumpu att bolaget inlett ett samarbete med Tubacex, som producerar varm- och kallbearbetade rör för metallurgiska, petrokemiska och kraftproduktionsindustrier.

Affären innebär att Tubacex valt ämnen i Outokumpu Therma 253 MA som råmaterial till produktionen av sömlösa rör optimerade för mycket höga användningstemperaturer.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med Outokumpu. Vi har framgångsrikt producerat rör av den för oss nya stålsorten och produkten har klarat omfattande laboratorietester, säger Diego Herrero, Innovation & Technology Corporate Director på Tubacex, i pressmeddelandet.

Det rostfria stålet till Tubacex produceras hos Outokumpu Degerfors Long Products. Forskningscentret i Avesta har också varit delaktigt i det tekniska samarbetet.

Outokumpu Therma
Outokumpu Therma 253 MA (1.4835/S30815) är ett rostfritt stål utvecklat av Outokumpu som erbjuder utmärkt oxidations- och krypmotstånd i cykliska förhållanden. Stålsorten är bäst anpassad för temperaturer upp till 1150°C. Det finns en viss känslighet för försprödning under långvarig användning vid 600-850°C. Stålsorten finns tillgänglig som stång, valstråd, kvartoplåt, band, plåt och ämnesprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078