23948sdkhjf

BE Group växer i Tjeckien - köper stålbolaget Ferram Steel

- BE Group tar med förvärvet av Ferram Steel a.s. ett stort kliv i Tjeckien och når den kritiska massa som är nödvändig för en långsiktigt lönsam verksamhet, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för BE Group.
BE Group förvärvar Ferram Steel a.s. och fortsätter strategin att växa i Central- och Östeuropa. Ferram Steel a.s. kommer att bidra positivt till tillväxt och vinst och generera kostnads- och kapitalsynergier i kombination med BE Groups befintliga verksamhet i Tjeckien. För verksamhetsåret 2007 redovisade Ferram Steel a.s. en omsättning på 343 Mkr och ett rörelseresultat om 15 Mkr. Företaget visar också ett mycket starkt första kvartal för 2008. BE Groups försäljning i Tjeckien uppgick 2007 till 80 Mkr. Med förvärvet av Ferram Steel a.s. och det tidigare i år genomförda förvärvet av Czechprofil tiodubblar BE Group omsättningen i Tjeckien och blir med en försäljning på nästan 750 Mkr en av de fem största distributörerna i landet.

- BE Group tar med förvärvet av Ferram Steel a.s. ett stort kliv i Tjeckien och når den kritiska massa som är nödvändig för en långsiktigt lönsam verksamhet, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för BE Group.

Ferram Steel a.s. är ett dotterbolag till företaget Ferram a.s. och arbetar främst med platta produkter. Företaget har anläggningar i städerna Opava och Ostrava, där även huvudkontoret är placerat, i östra Tjeckien. Ferram Steel a.s. har nyligen investerat i en avancerad logistikanläggning i Ostrava vilket skapar stora möjligheter till ytterligare tillväxt för verksamheten i Tjeckien, Slovakien och södra Polen. Närheten till stålverken i närområdet minskar både kostnader och miljöpåverkan för leveranserna.

- Ferram Steel a.s. är ett strategiskt förvärv som inte bara stärker vår position i Tjeckien utan i hela Centraleuropa. Företaget är väl placerat geografiskt, har en väl utbyggd logistik, och har även goda leverantörsförbindelser i Ukraina vilket bidrar till att stärka hela BE Groups erbjudande, säger Håkan Jeppsson.

Förvärvet väntas omedelbart bidra positivt till tillväxt och vinst och ge synergier i form av sänkta kostnader, förbättrad lageromsättningshastighet och ökad försäljning. Affären beräknas, med godkännande från de tjeckiska konkurrensmyndigheterna, slutföras under sommaren.

Informationen är sådan som BE Group ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 maj kl. 07.30.

BE Group, som är noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm sedan november 2006, är ett av Europas ledande handels- och serviceföretag inom stål och metaller. Koncernen har cirka 10 000 kunder främst inom bygg- och verkstadsindustrin. BE Group erbjuder olika sorters service vid användning av stål, rostfritt stål och aluminium. År 2007 omsatte koncernen 7,7 miljarder kr. BE Group har cirka 1 000 anställda i tio länder i norra Europa med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Mer information finns på www.begroup.com .

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094