23948sdkhjf

Rehact AB tilldelas Globe Award 2008 för bästa CSR-entreprenör

H.K.H. Kronprinsessan Victoria delade i förra veckan ut Globe Award till de svenska företag, forskare och innovatörer som har kommit längst med att integrera Corporate social responsibility (CSR) i sina verksamheter. Priset delades ut i samband med den internationella konferensen Globe Forum i Stockholm.
H.K.H. Kronprinsessan Victoria delade under onsdagskvällen ut Globe Award ut till de svenska företag, forskare och innovatörer som har kommit längst med att integrera Corporate social responsibility (CSR) i sina verksamheter. Priset delades ut i samband med den internationella konferensen Globe Forum som pågår den 7-8 maj i Stockholm.

Syftet med Globe Award är att uppmärksamma företag och organisationer som har varit framstående i att integrera hänsyn till sociala och miljömässiga frågor i sin verksamhet. De nominerade var indelade i tre kategorier: börsbolag/storföretag, entreprenörer och forskare, och ett mål är även att skapa dynamik och synergier mellan de olika parterna.

Globe Awards jury består av erkända CSR-experter och liksom i fjol var konkurrensen hård. Åtta entreprenörsföretag var nominerade. Rehact, utsågs till vinnare i kategorin bästa CSR-entreprenör med motiveringen: ”För att ha förändrat och förbättrat energikraften inom bygg- och konstruktionssektorn, genom kombinerad teknisk innovation som fungerar simultant med värme, köld och optimerad ventilation, och samtidigt återanvänder all värme som redan finns i systemet.”

― För ett nystartat företag som Rehact AB betyder priset otroligt mycket. Rehact jobbar med energieffektiva värme, kyl- och ventilationssystem för byggnader. Idag har vi försäljning i Polen och på Cypern. Att få pris för ”Best CSR Entrepreneur” är ett erkännande som inte går att mäta och jag ser mycket ljust på framtiden, säger Rehacts vd Svante Bengtsson.

Vinnarna i de öviga kategorierna är:

BÄSTA CSR-FORSKNING 2008:
Sustainable Investment Research Platform, SIRP, Umeå School of Business.
Motivering: ”För enastående och gripbar forskning inom CSR-området”.

STORFÖRETAG ― BÄSTA INTEGRERING AV CSR I VERKSAMHETEN
AB Electrolux
Motivering: ”Electrolux tilldelas Globe Award 2008 ”För bästa CSR-integrering och transparens i verksamhet och rapportering”

Juryn delade även ut ett hedersomnämnde till Umbilical Design, nominerad i kategorin bästa CSR-entreprenör, med motiveringen: ”Ett företag som med ett oerhört intressant koncept och metoder transformerar rymddesign och rymdteknologi till kommersiella konsument- och industriprodukter.”

FÖR MER INFO KONTAKTA:
AB Electrolux: Mattias Rådström: 070 868 70 45
Rehact AB: Svante Bengtsson: 0709 566 756
SIRP: Professor Lars Hassel: 090 786 7132
Umbilical Design AB, Cecilia Hertz: 070 5754651

För mer information om Globe Award kontakta Johan Gorecki, grundare av Globe Forum Business Network och ordförande i Globe Awards jury, på tel. 0704 82 82 82 eller johan.gorecki@globeforum.com . Se de nominerade företagen med beskrivningar och på www.globeforum.com .

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064