23948sdkhjf

Försämrade arbetsvillkor för industriarbetarna

Arbetsvillkoren på många arbetsplatser inom industrin har blivit sämre de senaste åren med ökad stress som följd. Det visar en arbetsmiljöundersökning som IF Metall gjort.
Undersökningen om hur arbetsvillkoren förändrats under de senaste fem åren har gjorts på 350 klubbar och omfattar cirka 90 000 medlemmar.

Enligt svaren går produktionen allt snabbare, arbetet upplevs som mer detaljstyrt och mer intensivt och nio av tio klubbar svarar att stressen ökat på arbetsplatsen.

Jämfört med motsvarande enkäter som Åren 1998 och 2002 genomfördes liknande undersökningar på metallklubbarna. Det visar att en negativ trend vad gäller arbetsvillkoren har förstärkts.

Undersökningen förstärker oron för politiska beslut som nedläggningen av Arbetslivsinstitutet, minskningen av resurser till Arbetsmiljöverket och ”rehabiliteringskedjans” konsekvenser för individen.

På IF Metalls kongress, som pågår den 13–16 maj kommer bland annat diskuteras hur det goda industriarbetet ska utvecklas. Läs mer i rapporten Arbetsmarknad och industripolitik.

Källa: Pressmeddelande från IF Metall

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094