23948sdkhjf

Joint venture med BE Group godkänns av konkurrensmyndigheten

I en artikel d. 6 maj, hade vi med en felaktig länk till ArcelorMittal Construction hemsida – ett företag som inte har något att göra med den ingångna avtal mellan BE Group och ArcelorMittal – vi beklagar felet.
Konkurrensmyndigheten gav den 8 april klartecken att fullfölja bildandet av ett joint venture (50/50) med BE Group för bearbetning av tunnplåt för den svenska marknaden.

Arcelor SSC Sverige, som 2008 omsatte ca 450 miljoner kronor, är fram till det att uppgörelsen träder i kraft helägt av världens största stålkoncern, ArcelorMittal. Genom ett stretegiskt viktigt steg skapar ArcelorMittal och BE Group ett samägt bolag för bearbetning och försäljning av tunnplåt på den svenska marknaden. Samarbetet innebär att förutsättningarna för långsiktig tillväxt och lönsamhet, på en för båda företagen viktig marknad, förbättras väsentligt.

BE Group bearbetar idag tunnplåt vid sin anläggning i Borlänge. Genom att slå ihop denna verksamhet med Arcelor Mittals Steel Service Center i Karlstad skapas den tredje största aktören på den svenska marknaden, med en marknadsandel på 20% och en omsättning på ca 800 miljoner kronor.

Ambitionen med det samägda bolaget är:
• Tillväxt på den svenska marknaden för tunnplåt
• Utvecklad service till kunderna och därmed ökat värdeskapande
• Ökad effektivitet i en större struktur
• Stärkt och stabiliserad lönsamhet långsiktigt

Bolagets verksamhet inleds enligt planerna den 2 juni 2008.

Läs mer om företagen på www.arcelorssc.se och www.begroup.com/sv


Information från Arcelor SSC Sverige AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094