23948sdkhjf

B&B TOOLS renodlar indusrihandelsverksamheten i Västernorrland

B&B TOOLS har tecknat avtal om avyttring av koncernens bygghandelsverk­samhet i Sundsvall och Örnsköldsvik. Verksamheten omsätter proforma cirka 175 MSEK och har 49 anställda. Köpare är Bygma Gruppen, en av Nordens största byggmaterialleverantörer och delägare i den svenska bygghandels­kedjan Interpares. Avyttringen sker genom en aktieöverlåtelse.
B&B TOOLS-koncernen förvärvade i januari 2007 Bäcklunds Bygg- & Industrihandel AB som då arbetade inom två fokusområden: industriförnödenheter respektive bygg­material. Syftet med förvärvet var att stärka koncernens ställning vad gäller försörjning av industriförnödenheter till den lokala industrin. Redan i samband med förvärvet meddelades B&B TOOLS avsikt att avyttra bygghandelsverksamheten inom bolaget. Det interna arbetet med att separera de olika verksamheterna är framgångsrikt avslutat och nu fullföljs den initiala planen genom dagens avyttring. Industrihandelsverksamheten bedrivs vidare inom koncernen i TOOLS Bäcklunds.

"Industrihandelsverksamheten inom TOOLS Bäcklunds i Sundsvall fortsätter att utvecklas positivt", säger Johan Falk, vVD i B&B TOOLS. "Vi har en stark position på industrimarknaden i en intressant region."

Frånträde beräknas ske i mitten av juni 2008, förutsatt att berörda myndigheters medgivande lämnats. Avyttringen bedöms endast ha en marginell påverkan på B&B TOOLS resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

www.bb.se

Källa: pressmeddelande från B&B TOOLS

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078