23948sdkhjf

Värmland satsar på forskning inom Industrin

Den största industri- och forskningssatsningen i Värmlands historia har inletts. Samarbetet över industrigränserna vill värna om miljö, vind och vatten.
Ett samarbete över industrigränserna inom miljö, vind och solenergi är på upptåg mellan Värmland samt Akershus och Hedmarks län i Norge samt Dalarna, där även universiteten och företagens forskningsresurser samverkar.

Projektet har en budget på 30 miljoner kronor under de första 3 åren. Detta är det största forsknings- och industrisatsning som någonsin gjorts i Värmland. Det är 300 Stål-, Verkstads- och IT företag som är med i denna satsning samt forskningsparken Lilleström utanför Oslo.

Pengarna till projektet kommer olika fördelat från de olika regionerna – Värmland satsar fyra miljoner kronor, Karlstad och Arvika kommuner ca.5 miljoner, och från den norska sidan förväntas det komma ca.15 miljoner norska kronor. Till detta kommer det med 99 procents säkerhet 9 miljoner ifrån EU, då projektet fått ett godkännande utan några anmärkningar i den första granskningen av projektansökan.

Källa: SR P4 Värmland
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095