23948sdkhjf

Fler varsel pga. konjunkturnedgång

Avmattningen i tillverkningsindustrin bidrar till att varslen börjat ta fart.
I veckan kommer Arbetsförmedlingen att presentera de nya arbetsmarknadssiffrorna, och här kommer det att visa sig att varslen är på väg.

Det är i morgon som Arbetsförmedlingen presenterar den nya arbetsmarknadsstatistiken, men redan nu kan det ses att flera storföretag aviserar neddragningar och den dämpande konjunkturen gör att många företag blir mer försiktiga.

Den nya arbetsmarknadsstatistiken från Arbetsförmedlingen presenteras först på tisdag, men redan nu står det klart att varslen i tillverkningsindustrin är på väg att öka. Den svalnande konjunkturen har gjort många företag försiktigare.

”– Spridningen i de ekonomiska prognoserna är ganska stor, men alla tror ju att de goda åren för den borgerliga regeringen är över nu, säger Irene Wennemo, näringspolitisk chef på LO.”

Teknikföretagens chefekonom Anders Rune tror att vi kan vänta oss en svagare situation till hösten och att varslen kommer att stiga, men säger också att ” – Man kan diskutera styrkan i avmattningen, men vi är alla överens om att det är en avtagande konjunktur”.

Källa: Metro.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093