23948sdkhjf

Electrolux tilldelas Globe Award 2008

Electrolux tilldelas Globe Award 2008 ”För bästa CSR-integration och transparens i verksamhet och rapportering”
H.K.H. Kronprinsessan Victoria delade under onsdagskvällen ut Globe Award ut till de svenska företag, forskare och innovatörer som har kommit längst med att integrera Corporate social responsibility (CSR) i sina verksamheter. Priset delades ut i samband med den internationella konferensen Globe Forum 7-8 maj i Stockholm.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria delade under onsdagskvällen ut Globe Award ut till de svenska företag, forskare och innovatörer som har kommit längst med att integrera Corporate social responsibility (CSR) i sina verksamheter. Priset delades ut i samband med den internationella konferensen Globe Forum som pågår den 7-8 maj i Stockholm.

Syftet med Globe Award är att uppmärksamma företag och organisationer som har varit framstående i att integrera hänsyn till sociala och miljömässiga frågor i sin verksamhet. De nominerade var indelade i tre kategorier: börsbolag/storföretag, entreprenörer och forskare, och ett mål är även att skapa dynamik och synergier mellan de olika parterna.

Globe Awards jury består av erkända CSR-experter och liksom i fjol var konkurrensen inför Globe Award 2008 hård. Nio svenska storföretag var nominerade i kategorin börsbolag/storföretag.
Electrolux utsågs till vinnare i kategorin bästa CSR-integration i företagsverksamheter 2008 med motivering: ”För bästa CSR-integration och transparens i företagsverksamhet och rapportering.”

― Priset är en uppmuntran för Electrolux att arbeta vidare med CSR och hållbarhetsfrågor. Vi ska fortsätta att utveckla produkter som minskar påverkan på miljön och vi ska driva på konsumenterna att byta ut gamla energislösande produkter. Priset är ett erkännande av vårt långsiktiga arbeta att vara en god samhällsmedborgare, säger Hans Stråberg, VD och koncernchef i AB Electrolux.

Vinnarna i de öviga kategorierna är:

BÄSTA CSR-FORSKNING 2008:
Sustainable Investment Research Platform, SIRP, Umeå School of Business.
Motivering: ”För enastående and gripbar forskning inom CSR-området”.

BÄSTA CSR-ENTREPRENÖR 2008:
Rehact AB
Motivering: ”För att ha förändrat och förbättrat energikraften inom bygg- och konstruktionssektorn, genom kombinerad teknisk innovation som fungerar simultant med värme, köld och optimerad ventilation, och samtidigt återanvänder all värme som redan finns i systemet.

Juryn delade även ut ett hedersomnämnde till Umbilical Design, nominerad i kategorin bästa CSR-entreprenör, med motiveringen: ”Ett företag som med ett oerhört intressant koncept och metoder transformerar rymddesign och rymdteknologi till kommersiella konsument- och industriprodukter.”


För mer information om Globe Award kontakta Johan Gorecki, grundare av Globe Forum Business Network och ordförande i Globe Awards jury, på tel. 0704 82 82 82 eller johan.gorecki@globeforum.com. Se de nominerade företagen med beskrivningar och på www.globeforum.com .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109