23948sdkhjf

Järnmalmsavtal i världsklass

Ett tioårigt avtal om leverans av järnmalm och pellets har skrivits mellan Arcelor Mittal, världens största ståltillverkare, och brasilianska Vale, världens största järnmalmsproducent.
Under en tioårsperiod kommer Arcelor Mittal totalt att köpa cirka 480 miljoner ton järnmalm och pellets från Vale. Järnmalmen och pellets används i Arcelor Mittals stålverk i Europa, Afrika, Nord- och Sydeuropa.

Arcelor Mittal har i övrigt bildat ett joint venture tillsammans med BE Group Sverige AB. Det nya samägda bolaget ska efter planen starta sin verksamhet den 2 juni 2008, och affärsområdet är bearbetning och försäljning av tunnplåt på den svenska marknaden.

Källa: Dagens Industri


Arcelor Construction
Haironville Sverige AB, Haironville Danmark AS och Arcelor Construction Norge AS är helägda dotterbolag till Arcelor, som är världens största stålkoncern med cirka 110 000 anställda i 60 länder. Divisionen Arcelor Construction är Europas ledande producent av profilerad tunnplåt och sandwich-panel för både tak och vägg. Vår projektavdelning tar, med hjälp av koncernens olika produkter, fram lämpliga förslag till enskilda projekt.
www.arcelormittal.se

BE Group Sverige
BE Group Sverige AB ingår i BE Group, ett av Norra Europas ledande handels- och serviceföretag inom stål, specialstål, armering, rostfritt stål och aluminium, med växande verksamhet i Central- och Östeuropa. Genom excellent service, bästa tänkbara tillgänglighet och ett kundanpassat sortiment sparar vi tid, kostnader och kapital för våra kunder för att förbättra deras konkurrenskraft.
www.begroup.com/sv

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.19