23948sdkhjf

Trelleborg levererar styrkebevis

I en tuff marknad förbättrar koncernen sitt resultat.
Trelleborgs nettoomsättning under tredje kvartalet 2015 ökade med 6 procent och uppgick till 5 975 MSEK (5 618). Försäljningen var den högsta hittills för koncernen i ett tredje kvartal.

Rörelseresultatet, exklusive andel i det samägda TrelleborgVibracoustic och jämförelsestörande poster, ökade med 9 procent till 798 MSEK (730). Detta motsvarar en rörelsemarginal om 13,4 procent (13,0) och siffrorna för rörelseresultatet och rörelsemarginalen var de högsta hittills för koncernen i ett tredje kvartal.

– Rörelseresultatet uppnådde den högsta nivån för ett tredje kvartal, vilket mot bakgrund av den svagare ekonomiska utvecklingen är ett styrkebevis. Även rörelsemarginalen, som ett resultat av en stringent kostnadskontroll och starka marknadspositioner, förbättrades jämfört med ett år tidigare, och uppnådde den högsta nivån för ett tredje kvartal, säger säger Peter Nilsson, vd och koncernchef, i en kommentar.

Under kommande kvartal ser Trelleborg ingen förbättring när det gäller det låga oljepriset och den svaga utvecklingen för lantbruksmaskiner som har hämmat delar av koncernen. Andra marknadssegment, såsom flyg- och fordonsindustrin, fortsätter, enligt bolaget att utvecklas på ett tillfredställande sätt.

– Sammantaget är vår bedömning att efterfrågan kommer vara oförändrad eller något svagare jämfört med det tredje kvartalet. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och har beredskap att hantera våra olika verksamheter efter en varierad efterfrågan”, säger Peter Nilsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094