23948sdkhjf

Rejlers förvärvar Embriq

Med köpet etablerar Rejlers sig som det främsta teknikkonsultföretaget i Norden med fullskaliga IT-tjänster inom effektivisering av infrastruktur och energi.
Rejlers har ingått avtal att förvärva 88,52 procent av aktierna i det norska IT-företaget Embriq AS inklusive dotterföretag från Hafslund koncernen. Genom förvärvet blir Rejlers närmare 2 000 medarbetare som kan erbjuda ett allt större utbud av specialiserade tjänster och totalt projektansvar. Det förvärvade företaget beräknas ge en omsättning på 60 MNOK under kvarvarande del av 2015 samt 240 MNOK i omsättning under en 12 månadsperiod.

– Rejlers är redan ett av Nordens ledande konsultföretag inom sina områden. Nu får vi dessutom tillgång till Norges bästa och största IT-miljö för energisektorn. Övertagandet av Embriq är ett viktigt led i att fortsätta bygga upp vår kompetens som ledande aktör inom elkraft, infrastruktur, energi och IT, säger Morten Thorkildsen, vd för Rejlers Norge, i ett pressmeddelande.

Embriq har i dag 120 medarbetare i Norge och i Sverige. I och med övertagandet kommer Rejlers Norge att få en årlig omsättning på 550 MNOK med närmare 400 medarbetare. Embriq levererar IT-driftstjänster till kunder i hela Norden och har i dag Norges främsta kompetens inom utveckling och leverans av nästa generations smarta elnät, Smart Grid. Dessutom är Embriq ledande inom energimättjänster i Norge där Rejlers redan är starka i Sverige och i Finland. Tillsammans skapar bolagen en nordisk plattform inom detta område.

Den fasta köpeskillingen uppgår till 78 MNOK, överlåtelse sker i samband med avtalets ingående 21 oktober 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079