23948sdkhjf

Opus förvärv av Systech International genomfört

Miljöteknikföretaget Opus Prodox AB, listat på First North, har förvärvat amerikanska SysTech International.
Köpeskillingen om 226 miljoner SEK är helt säkerställd genom två framgångsrika riktade nyemissioner, lånefinansiering hos Nordea och en revers till säljarna. Säljarreversen på 46 miljoner SEK och bryggfinansiering från Nordea på 30 miljoner SEK amorteras efter en företrädesrätts emission till befintliga aktieägare som planeras under maj och juni.

Förvärvsplanerna offentliggjordes den 9 april i år och den 25 april genomfördes en extra bolagsstämma som beslutade att fullfölja nyemissionerna i enlighet med styrelsens förslag.

- Nyemissionerna har gått helt enligt planerna vilket naturligtvis är ett kvitto på den nya koncernens stora möjligheter. Nu kan Opus fokusera fullt ut på att expandera och vinna marknadsandelar på den globala marknaden. Vi satsar på att bli marknadsledande i ett internationellt perspektiv och det blir en både rolig och spännande resa framöver, säger Magnus Greko, vd och koncernchef för Opus.

Den nya koncernen som bildas i och med förvärvet av SysTech International siktar mot en genomsnittlig årlig nettoomsättningstillväxt om 30-40 procent under den närmaste treårsperioden. Målsättningen är att omsättningen ska ligga på minst en halv miljard SEK år 2012. När förvärvet är genomfört kommer Opus att inleda processen att byta lista för att notera bolaget på OMX Small Cap.

Opus Prodox AB tillverkar högteknologisk utrustning för miljö- och säkerhetskontroll av fordon och är i dagsläget verksamma i över 50 länder. Genom förvärvet av SysTech International blir Opus-koncernen en av de mest snabbväxande aktörerna på den viktiga amerikanska marknaden.

Pressmeddelande 2008-04-30

www.opus.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094