23948sdkhjf

Addtech förvärvar MiniTec

Addtech förvärvar MiniTec Finland och MiniTec Estonia. Movetec Oy, ett bolag inom Addtech-koncernens affärsområde Transmission, har den 30 april 2008 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i MiniTec Finland Oy och MiniTec Estonia OÜ.
Bolagen säljer profil- och linjärsystem för produktionslinjer och bearbetningsstationer till i huvudsak finsk verkstadsindustri. Bolagen representerar ledande leverantörer inom sitt produktområde och har en stark position inom sina kund- och produktsegment. Bolagen tillför mervärden till kunderna genom ett starkt applikationskunnande. Bolagen omsätter 1,6 miljoner euro och har åtta anställda.

MiniTec Finland och MiniTec Estonia kompletterar mycket väl Addtech-koncernens försäljning av mekaniska och elektromekaniska komponenter och moduler för linjära och roterande rörelser. Säljaren Jarno Ruohonen kvarstår i ledningen för bolagen.

Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår. Tillträde har skett idag.

Stockholm den 30 april 2008
Addtech AB (publ)

www.addtech.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11