23948sdkhjf

Husqvarna förvärvar verksamhet inom diamantverktyg

Husqvarna har förvärvat tillgångarna och verksamheten avseende produkter för byggnadsindustrin inom företaget Sandvik Nora AB (tidigare Hagby Asahi AB), ett företag inom Sandviks affärsområde Sandvik Mining och Construction.
Den övertagna verksamheten omfattar tillverkning och försäljning av diamantverktyg och maskiner för sågning, borrning och slipning av betong. Årsomsättningen uppgår till cirka 65 Mkr. Verksamheten är baserad i Nora i Sverige och Vantaa i Finland.

Förvärvet kompletterar Husqvarnas produktprogram för byggnadsindustrin och stärker ytterligare koncernens ledande ställning i Norden.

”Hagby har en stark marknadsposition i Sverige och Finland. Genom sammanslagningen med vår befintliga verksamhet kommer synergier att uppnås inom tillverkning och distribution. Hagbys golvslipmaskiner kompletterar dessutom vårt befintliga internationella produktprogram”, säger Anders Ströby, chef för Husqvarna Construction Products.

För mer information kontakta Anders Ströby, chef för Husqvarna Construction Products, telefon 070 594 90 09 eller Åsa Stenqvist, Chef för koncernstab Information och Investerarkontakter, telefon 08-738 64 94.

Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som trimmare och lövblåsare. Koncernen är också ledande på världsmarknaden inom diamantverktyg och kaputrustning för byggnads- och stenindustrierna. Netto-omsättningen uppgick 2007 till 33,3
miljarder kronor och det genomsnittliga antalet anställda var 16.000.

Pressmeddelande 30-04-2008
www.husqvarna.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094