23948sdkhjf

Vinden har vänt för IAC

Nu planeras för nyanställningar och investeringar för 50 miljoner kronor i fabriken.
IAC, som tillverkar instrument och dörrpaneler samt lackade artiklar, har haft det tufft under många år. Den största nedgången var när Saab stängde fabriken i Trollhättan 2011. IAC i Färgelanda levererade mer än hälften av produktionen till den svenska biltillverkaren och nedläggningen innebar att närmare hälften av IACs personalstyrka fick gå.

Men nu har siffrorna återigen blivit svarta och bolaget ökar sin omsättning. Det skriver tidningen Dalslänningen. Anläggningen i Färgelanda levererar till bolag som Volvo Cars, Volvo Lastvagnar och Scania – företag som i dagsläget går bra. Volvo Cars är dessutom på god väg att göra ett rekordår.

– Det är ett bra lok och även den tunga sidan går bra, säger platschef Mikael Andersson, till tidningen.

Tryggad framtid
IAC har dessutom säkrat flera ordrar på både lastbil- och personbilssidan. Vilka företag det gäller vill Mikael Andersson inte gå in på, men han säger att det gäller två svenska tillverkare. Affärerna innebär att Färgelandafabriken behöver anställa 30–50 personer och under en tvåårsperiod investera cirka 50 miljoner i fabriken.

– Vi tror att kommer att behöva anställa redan 2016 och investerar även i sex nya maskiner, säger Mikael Andersson.

I början av november anländer några av de nya maskinerna till produktionen, bland annat en jättemaskin från Österrike som väger 220 ton.

– Om allt går som vi har tänkt och försäljningen inte viker är det här väldigt positivt för fabriken och Färgelanda, avslutar Mikael Andersson.

I dag jobbar 350 personer på fabriken i Färgelanda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062