23948sdkhjf

Nibe köper i ryska Evan

NIBE förvärvar ytterligare 26% av aktierna i det ryska bolaget EVAN
NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva ytterligare 26% i det ryska företaget CJSC EVAN, beläget i Nizjnij Novgorod 400 km öster om Moskva. EVAN ingår i affärsområdet NIBE Villavärme.

I december 2007 förvärvades 25% av aktierna och tillsammans med dagens förvärvade 26% uppgår NIBEs ägarandel därmed till 51% och konsolidering kommer att ske i NIBE. Resterande 49% kommer att successivt förvärvas under den kommande treårsperioden. Den ryska konkurrensmyndigheten har givit sitt godkännande av affären.

EVAN som har 150 anställda, har en årsomsättning på cirka 70 MSEK och ett rörelseresultat på drygt 20%. Företaget grundades 1996.

EVAN är marknadsledande i Ryssland på elpannor och större varmvattenberedare. Genom en väl utarbetad distribution med cirka 90 tätt knutna distributörer, når företaget hela den ryska marknaden.

- Att på allvar komma in på den stora och växande ryska marknaden är strategiskt helt riktigt för NIBE Villavärme. Förvärvsupplägget möjliggör också att vi tillsammans med de nuvarande ägarna kan fortsätta att utveckla bolaget
som nu också blir plattformen för hela vårt varmvattenberedarprogram samt successivt också för våra värmepumpar, säger Gerteric Lindquist, NIBEs koncernchef.

I EVAN förblir såväl företagsledning som varumärke och organisation oförändrade och kommer också framgent att ledas av nuvarande VD:n.

Pressmeddelande från Nibe Industrier AB

www.nibe.se/Aktuellt/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08