23948sdkhjf

Schneider Electric kan stänga verksamhet

Bolaget har kallat till MBL-förhandlingar med berörda fackföreningar angående en eventuell nedläggning av tillverkningen och delar av forsknings- och utvecklingsenheten i Nyköping.
I ett pressmeddelande skriver Schneider Electric att de, för att säkra den långsiktiga konkurrenskraften inom tillverkning, ständigt måste se över möjligheter till att konsolidera verksamheter till färre och större enheter samt specialisera fabriker till ett begränsat antal teknologier. Med detta som bakgrund anser bolaget att fabriken i Nyköping inte är tillräckligt stor samt att man arbetar med för många olika teknologier.

När det gäller forskning och utvecklingsenheten i Nyköping planerar Schneider Electrics att konsolidera verksamheten med syftet att skapa en enklare och mer effektiv organisation.

– Schneider Electric beklagar djupt att vi tvingas överväga dessa åtgärder. Vi har det senaste året noggrant utvärderat andra alternativ, och gjort allt för att hitta andra lösningar. Dessvärre kan vi i dag inte se någon annan utväg, säger Marc Nezet, Country President för Schneider Electric i Sverige.

136 tjänster berörs av nedläggningsplanerna för fabriken Thorsman & Co i Nyköping. 23 tjänster omfattas av förslaget att minska forsknings- och utvecklingsenheten.

Schneider Electric har inlett ett samarbete med kommunen och andra myndigheter, som Arbetsförmedlingen, för att stötta de berörda anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094