23948sdkhjf

Semcon i avtal inom bränsleceller

När PowerCell planerar mångdubbla tillverkningen anlitar de Semcon.
Semcon har sedan många år samarbetat med PowerCell inom forskning och teknikutveckling. Nu står bränslecellstekniken inför ett spännande genombrott och PowerCell planerar att mångdubbla sin tillverkning av både bränslecellstackar och kompletta system. Då vänder de sig till Semcon för att etablera metoder för produktion och verifiering.

– PowerCell utvecklar en teknik med stor potential men den är också mycket avancerad. För att kunna ta nästa steg behöver de en partner som kan stötta i allt från flödesanalyser till framtagandet av automationslösningar. Vi är mycket stolta över att få förnyat förtroende, säger Robert Eliasson, kundansvarig för PowerCell på Semcon, i ett pressmeddelande.

Genom avtalet har PowerCell tillgång till Semcons breda kompetens inom olika tillverkningsbranscher och får därigenom möjlighet att ligga i framkant produktionstekniskt. Speciella fokusområden i avtalet är tillverkningsoptimering, kvalitetsstyrning samt kostnadskalkylering.

Effektivare teknik
Bränsleceller har länge setts som en möjlig ersättare till traditionella förbränningsmotorer. Företaget PowerCell ligger i framkant inom stationära bränslecellsystem som omvandlar vanlig diesel till el. Tekniken erbjuder en högre verkningsgrad än en vanlig dieselmotor och ger inga utsläpp förutom koldioxid (Co2).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065