23948sdkhjf

Outokumpu förvärvar italienska SoGePar

Outokumpu förbättrar servicekapaciteten genom förvärv av den italienska ståldistributören SoGePar. Outokumpu har ingått kontrakt om att förvärva SoGePar Group, en italiensk distributör av rostfritt stål, från den nuvarande ägaren familjen Rorromeo. Outokumpu betalar 195 miljoner EUR kontant och övertar skulder i företaget på 140 miljoner. Handeln förväntas avslutad i slutet av andra kvartalet.
SoGePar har servicecentrar för rostfritt stål i Castelleone i Italien samt i Rotherham i Storbritannien. Dessutom har SoGePar lagerfaciliteter i Italien, Storbritannien, Belgien, Finland, Frankrike och Irland, liksom de också har ett affärskontor i Tyskland och ett representationskontor i Turkiet. SoGePar Gruppen omsatte för 560 miljoner EUR under 2007, hade ett överskott på 44 miljoner EUR och leveranser på 134 000 ton.

Med detta förvärv kommer Outokumpu's lager- och processkapacitet i Italien och Storbritannien upp på över 240 000 ton. Med köpet av SoGePar samt planerade investeringar i servicecentrar kommer Outokumpus globala årliga lager- och processkapacitet att öka från nuvarande 300 000 ton till ca 740 000 ton i 2010.

Utdrag av pressmeddelande från Outokumpu.
Se hela pressmeddelandet: www.outokumpu.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109