23948sdkhjf

SSAB inviger miljardprojekt

På fredag körs de första stålplattorna genom SSAB’s nya härdverk i Oxelösund. Totalt har den svenska stålproducenten investerat nästan 1 miljard kronor i utvidgandet av produktionen det senaste året.
Det nya härdverket utgör en samlad investering på 300 miljoner kronor, och efter planen skal produktionen av stål i Oxelösund ökas med 17 % till 700 000 ton per år. Intill nu har SSAB haft fyra härdlinjer i drift, varav tre ligger i Oxelösund. Det skriver Ny Teknik.

- Med ytterligare en linje blir det lättare att koncentrera produktionen till ett vist segment till én linje. Det gör att vi sparar tid samtidig med att vi får en bättre kvalitet, eftersom vi slipper för att göra många stora justeringar i processen och utrustningen, säger Anders Carlestam, projektledare för det nya härdvärk, till Ny Teknik.

Produktionslinjen har ca. 100 meter rullbanor, härdugn och härdvärk samt en ny underjordiskt kylvattenbassäng. Linjen kan klara stålplattor med tjocklekar mellan 40 och 170 mm, men de stora volymerna kommer att ligga mellan 50 och 80 mm.

www.ssab.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141