23948sdkhjf

Göteborg blir Teknikcollegeregion

Teknikföretagen står för hälften av Sveriges export och under de senaste tio åren har det skett en stor utveckling av ny teknik. - Vi har behov av utbildad personal. Teknikcollege kan möjliggöra detta, säger Lennart Österlund, Teknikföretagen, apropå att Göteborgsregionen utsetts till Teknikcollegeregion.
Göteborg är den första storstadsregionen som utsetts till Teknikcollegeregion.
- Gymnasienivå via vuxenutbildning, kvalificerad yrkesutbildning och högskoleutbildningar. Allt detta finns inom Teknikcollege, säger Bengt Forsling, IF Metall Göteborg.

Målsättningen med Teknikcollege är att matcha företagens efterfrågan på kompetens. Företagen har även möjligheten via Teknikcollege att utbilda sina anställda.
- Konkurrensen på världsmarknaden är tuff och detta ställer högre krav på de anställdas kompetens, säger Lennart Österlund, Teknikföretagen.
- Det är viktigt att fortsätta utbilda de anställda, för förändringstakten avtar aldrig, säger Olle Ludvigsson, ordförande för IF Metall Göteborg.

Att få fler ungdomar att välja industrin är en viktig del bakom Teknikcollege-konceptet.
- Det finns bra jobb inom industrin och det är viktigt att ungdomarna får reda på denna, säger Bengt Forsling.

Teknikcollege bygger på en samverkan mellan kommuner, skolor, utbildningsanordnare och företag. SKF:s Kompetenscentrum och Göteborgs Tekniska College är de två första skolorna/utbildningsanordnare som klarat kvalitetskraven.
- De som bor och verkar i vår region ska känna att det inte finns några hinder för att utveckla sig, säger Börje Rådesjö, Göteborgsregionens utbildningsgrupp.

Läs mer på: www.teknikcollege.se

Källa: Pressmeddelande från IF Metall

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066