23948sdkhjf

Berco ökar kapaciteten

Under torsdagen invigde Skellefteåföretaget en helt ny produktionslina för lätta transportskåp i lokalerna på Degerbyn.
– Detta är en viktig milstolpe för oss på Berco. Den här satsningen på ny produktionslina ger ökad kvalitet och precision, en väsentligt ökad produktionskapacitet, minskade slöserier och kortar ned ledtiderna, säger Jim Wallström, vd på företaget, i ett pressmeddelande.

Från starten år 2001 har Berco tillverkat och sålt över 3 000 transportskåp till Volkswagen Crafter transportbil. Det är tack vare en ökad efterfrågan som Skellefteåföretaget under hösten har driftsatt den nya produktionslinan för tillverkning av transportskåp till Volkswagen.

– Vårt långvariga samarbete med Berco har genererat i en transportbil som är mycket lämplig för våra nordiska förhållande med snö och kyla. Detta har gjort Volkswagen Crafter med Volymax skåp till en av de mest sålda transportbilarna i Sverige, säger Hans Turemark, Märkeschef för Volkswagen Transportbilar.

Skellefteåföretaget räknar med att 12 transportskåp ska lämna linan varje vecka. Några större nyanställningar i samband med investeringen är det inte tal om i dagsläget.

– Kanske någon enstaka till, vi har redan anställt ett antal, säger Nicklas Berglund, produktionsledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079