23948sdkhjf

Rekordvinst för SKF

Rekordvinst och rekordförsäljning, båda upp med mer än 8% för första kvartalet 2008. Marknadsutsikterna visar på en fortsatt god volymtillväxt för det andra kvartalet 2008.
Försäljningsökningen på 8,5% under kvartalet, uttryckt i kronor, kan hänföras till: volym 4,9%, struktur 1,0%, pris/mix 3,8% och valutaeffekter -1,2%.

Försäljningsutveckling under första kvartalet 2008 (beräknat i lokal valuta exkl. struktureffekter och jämfört med samma period föregående år)

Under första kvartalet var försäljningen i Europa högre, i Nordamerika var den relativt oförändrad och i både Asien och Latinamerika var den påtagligt högre. För Industrial Division och Service Division var försäljningen under första kvartalet påtagligt högre och för och Automotive Division var den något högre.

Tillverkningsnivån för första kvartalet 2008 var relativt oförändrad jämfört med fjärde kvartalet 2007 och högre än första kvartalet föregående år.

Marknadsutsikter för andra kvartalet 2008 (jämfört med första kvartalet 2008)

Efterfrågan på SKFs produkter och tjänster under andra kvartalet 2008 förväntas bli högre för koncernen. Efterfrågan förväntas bli högre i Europa, relativt oförändrad i Nordamerika och påtagligt högre i både Asien och Latinamerika. Efterfrågan förväntas bli högre för Industrial Division och Service Division och något högre för Automotive Division.

Tillverkningsnivån kommer att vara något högre under andra kvartalet 2008, jämfört med första kvartalet 2008, och högre än andra kvartalet 2007.

Källa: SKF - www.skf.se

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093