23948sdkhjf

Arcam tar Kinaorder

Arcam har fått en order på fem Arcam Q10 system från Beijing AK Medical, en kund i Kina. Systemen kommer att användas för volymproduktion av ortopediska implantat.
– Vi är glada att kunna presentera denna order från Beijing AK Medical, en kund sedan länge och en ledande kinesisk implantattillverkare, som påskyndar utvecklingen inom additiv tillverkning i Kina. Denna order visar också att implantatindustrin i Kina nu är redo för volymproduktion av medicinska implantat med vår EBM-teknik, säger Magnus René, VD på Arcam, i ett pressmeddelande.

Beijing AK Medical, som grundades 2003, är specialiserade på forskning, utveckling, tillverkning och försäljning av artificiella ledproteser och kompletta uppsättningar av kirurgiska instrument inom den ortopediska industrin.

Bolaget är kund till Arcam sedan 2010 och meddelade i augusti att de fick ett formellt godkännande från den kinesiska statens Food and Drug Administration (CFDA) för EBM-tillverkade implantat. Detta var det allra första CFDA-godkännandet för ett additivt tillverkat ortopedisk implantat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126