23948sdkhjf

Ny elbil med dansk design

Priset blir under 100 000 kronor, den kommer att köra 500 kilometer på en laddning, och hastigheten upp till 140 km i timmen – den nya elbilen från den danska designgruppen Jacob Jensen Design.
Den finns klar på ritbordet hos Jacob Jensen design – framtidens elbil. Marknaden för bilar som inte slukar bensin kommer att explodera, spår chefdesigner Timothy Jacob Jensen. Han tror på att bilar med förbränningsmotorer kommer att bli förbjudna inom 15 år.

Chefsdesignern vill inte avslöja några tekniska detaljer, men pointerar att pris och räckvidd är ett uttryck för den nuvarande tekniska utvecklingen. Speciellt utvecklingen av litium-jonbatterier har fått honom att tro på elbilen eftersom de öppnar möjligheten för kort uppladdningstid och lång räckvidd.

Timothy Jacob Jensen vill inte uttala sig om hur elbilen kommer att se ut, men den kommer att finnas både som två- och fyrsitsig version. Designen blir inte någon tråkig standardform, garanterar han - även om det rör sig om en ”vardagsbil” -den får gärna ha en viss appeal och vara sexig.

Källa: Ingeniøren (DK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094