23948sdkhjf

Samhall bygger ut i Storuman

Samhall har invigt en ny anläggning för fiberoptisk kablageproduktion i Storuman. Samhalls verksamhet i Storuman sätter orten på Sveriges IT-karta. Det är också en fjäder i hatten för Samhall, som genom sin kundfokus och höga kvalité, säkrat minst ett 30-tal jobb i Storuman och på andra industrienheter i Västerbotten och Norrbotten.
I takt med den expansiva utbyggnaden av bredband i Sverige och nationellt, har Nexans IKO Sweden AB behov av färdig kontakterande fiberkablar av hög kvalitet ständigt ökat. Samhall har sedan 10 år tillbaka kablagetillverkning i Arvidsjaur, men den ökade efterfrågan har lett till att Samhall nu anpassar och investerar i lokalerna i Storuman för den fiberoptiska kablageproduktionen. Tillverkningen har stora variationer av tekniska arbetsuppgifter som varierar i svårighetsgrad, vilket passar Samhalls medarbetare mycket bra.

Västerbottens nytillträdde landshövding Chris Heister var på plats vid invigningen den 27 mars. ”Samhalls medarbetare i Storuman kan vara stolta över att vara en del Sveriges IT-industri”, sade hon bland annat. Hon lyfte även fram vikten av ett arbete för den enskilda individen:
– Att ha ett jobb att gå till och att känna sig stolt över sitt arbete är viktigt för identiteten, och det bästa sättet att bryta utanförskap. Men verksamheten är inte bara av stor betydelse för Samhalls medarbetare, den är också en viktig kugge i det lokala näringslivet i Storuman.

Nexans är världens största företag för kabeltillverkning och finns idag i 56 länder. Företaget har varit kunder till Samhall sedan 1990, och alltid varit mycket nöjda med den höga kvalitén och leveranssäkerheten.
– Vi måste tillgodose våra kunders krav på kvalité och flexibilitet. Det långa samarbetet med Nexans är ett bevis på att vi lever upp till våra kunders förväntningar, säger Henry Magnusson, Samhalls regionchef i Västerbotten/Norrbotten.
- Samarbetet med Nexans gör att vi kan fullgöra vårt huvuduppdrag - att utveckla människor med funktionshinder genom arbete. Våra medarbetare är mycket duktiga och har all anledning att vara stolta över vad de åstadkommer. De levererar produkter i världsklass!

Pressmeddelande från Samhall
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063