23948sdkhjf

SPM tar hem stororder

SPM har i hård konkurrens vunnit en order från BillerudKorsnäs Frövi för den första etappen i utbytet av det befintliga vibrationsövervakningssystemet.
Det är kartongmaskinen KM5 som istället ska få onlinesystemet Intellinova installerat.

– Det här är en betydelsefull order för oss och vi är väldigt glada över att ha fått BillerudKorsnäs fortsatta förtroende att vidareutveckla systemen för tillståndskontroll i Frövi, säger försäljningschef Tomas Årman, i ett pressmeddelande.

Utbytet av det tidigare systemet på torkpartiet i KM5 påbörjas under kommande höststopp. Givarna kommer bland annat att vara av den nyutvecklade modellen DuoTech, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning i form av mätmetoderna HD Enveloping och SPM HD. Givarna möjliggör extraordinära förvarningstider om nedsatt maskinkondition och ger därmed möjlighet till mycket god framförhållning av planerade underhållsinsatser.

– Vi valde SPM som leverantör av flera skäl. Under testperioden har vi bemötts med stor lyhördhet i våra diskussioner kring produkter och mätmetoder. SPM visar en vilja att hela tiden utvecklas och hitta nya sätt att mäta på och så vidare, och det tycker vi är positivt, säger vibrationstekniker Tobias Andersson.

I affären ingår även tre portabla instrument Leonova Diamond, utbildningför FU-personal samt serviceavtal. Sedan 2014 använder bruket dessutom Intellinova för att övervaka driftskonditionen på lager till kokaren; detta med mätmetoden SPM HD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098