23948sdkhjf

Effektivare produktion hos SMT

AGA Gas har tecknat ett flerårigt avtal med Sandvik Materials Technology för leveranser av LNG.
AGA Gas har fått i uppdrag att byta ut eldningsolja och gasol som används i Sandvik Materials Technology's produktionsprocess mot flytande naturgas, LNG. Avtalet omfattar den gasol och olja som används till företagets stålverk.

– Det är ett strategiskt viktigt beslut för oss att byta eldningsolja och gasol mot LNG och vi är mycket glada över att denna långsiktiga satsning nu kan förverkligas, säger Lars S Andersson, Energy Supply Manager på SMT.

AGA, som sedan länge har ett omfattande samarbete med Sandvik-koncernen, har inlett arbetet med att bygga och installera en LNG-anläggning. Bränslebytet i stålverket sker i flera steg och kommer att skapa både säkerhets- och miljömässiga fördelar samtidigt som tillverkningsprocessen effektiviseras.

– Det är glädjande att vårt långsiktiga och goda samarbete med Sandvik-koncernen nu även inbegriper LNG-leveranser, säger Carl Petersohn, affärsutvecklare på AGA Gas AB.

Anläggningen beräknas stå klar i början av nästa år, då övergången till naturgas startar. Naturgasen som kommer att lagras i tankstationen hos SMT kommer från AGA:s LNG-terminal i Nynäshamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078