23948sdkhjf

Hanza rekryterar toppchefer

Som ett led i Hanzas strategi att utveckla företaget till en världsledande affärspartner inom tillverkning, värvar företaget nu erfarna toppchefer.
Hanza Holding utvecklas snabbt inom både tjänste- och tillverkningssidan. För att optimera koncernen och skapa en bra grund för den fortsatta utvecklingen har en organisationsförändring nu genomförts som innebär att mekaniktillverkningen delas upp i två nya divisioner: Hanza Light Mechanics och Hanza Heavy Mechanics. Detta skriver Hanza i ett pressmeddelande.

Som chef för Light Mechanics har Hanza rekryterat den välmeriterade Emöke Sogenbits från Flir och tidigare Enics och som chef för Heavy Mechanics har Hanza utnämnt Mikko Leidén från det framgångsrika bolaget Metalliset som Hanza nyligen förvärvats

Gerd Levin-Nygren fortsätter som chef för Hanza Electronics.

Ny försäljningsavdelning
Försäljningsfunktionen omformas till den nya avdelningen Business Solutions där strategi, affärsutveckling, marknadsföring samt Business Implementation med de egna koncepten All You Need Is One™ och MIG™ m fl nu ingår.

Chef för Business Solutions blir Thomas Lindström som tidigare lett försäljningsfunktionen och som också kvarstår som vVD för HANZA.

Strategi Frontrunner
HANZA följer sin fastlagda strategi Frontrunner, som syftar till att skapa en världsledande affärspartner inom tillverkning. Nyligen slutfördes förvärvet av den högkvalitativa tillverkaren Metalliset med närmare 500 medarbetare i Finland, Estland, Tjeckien och Kina. Både förvärvet och den nya organisationen är en del i strategin.

– Organisationen ger nya lönsamhetsmöjligheter genom kostnadsbesparingar och synergier med det senaste förvärvet. Strukturen är enkel, tydlig och dessutom skalbar för vår kommande utveckling, säger Erik Stenfors, VD.

En viktig del i strategin är att skapa högre kundvärde genom att erbjuda kvalificerad kunskap och tjänster i kombination med tillverkning. Genom högre kundvärde skapas även högre värde för HANZAs aktieägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062