23948sdkhjf

Helikopterföretagen CybAero och Patria Helicopters AB i samarbete

CybAero, som tillverkar obemannade helikoptrar, och helikopteraktören Patria Helicopters AB inleder ett samarbete. Företagen har slutit ett intentionsavtal, ett så kallat Memorandum of Understanding (MoU) för olika marknads- och tillverkningsfrågor.
Tidigare i år visade CybAero och Patria Helicopters AB, f d Ostermans Aero, sina produkter i en gemensam monter på världens största helikoptermässa Heli-Expo i Houston, USA. Detta samarbete fördjupas med intentionsavtalet, som har slutits för att ge företagen nya affärsmöjligheter på helikoptermarknaden.

Samarbetet innebär att First North-listade CybAero väsentligt stärker sin position på både den civila och militära marknaden för obemannade helikoptrar med tillhörande sensorsystem. Genom avtalet får CybAero tillgång till den spetskompetens inom helikoptertjänster som Patria Helicopters AB utvecklat under många år som auktoriserad service- och underhållsverkstad för flera stora helikopterfabrikat.

Patria Helicopters AB levererar idag MRO-tjänster (Maintenance, Repair and Overhaul) till helikopterkunder runt om i världen. Detta innefattar även vissa specialkompetenser inom skrovreparationer och "depot level" av dynamiska komponenter. Med detta samarbete ökar möjligheterna att utveckla tjänsterna till att även innefatta helikopterdesign, komponenttillverkning, underhållskoncept och sammansättningar. Dessutom får företaget möjlighet att komplettera sitt utbud av varor och tjänster inom helikoptersektorn med CybAeros obemannade, autonoma sensorplattformar.

CybAeros VD Mikael Hult är mycket glad att detta MoU kunnat ingås och säger:

- Patria Helicopters AB är norra Europas största helikopteraktör och ett mycket välrenommerat företag med ett starkt internationellt nätverk. Den kunskap man besitter om bland annat helikopteranvändare kommer att bli mycket värdefull för oss.

Thomas Järlinge, ansvarig för affärsutveckling på Patria Helicopters AB , tillägger:

- Genom gemensamt utbyte kan vår know-how utnyttjas till fördel för framtida system- och komponentutveckling och vi bedömer att vi kommer att kunna vara en leverantör för tillverkning inom systemet. Dessutom har företaget alltid varit pionjärer inom helikoptergenren, som i dag utgörs av den obemannade, autonoma helikoptern.

Pressmeddelande från Cision
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08