23948sdkhjf

Pilum-vd: "Vi hittar ingen hållbar lösning"

Pilum Industrifilter har på styrelsens begäran försatts i konkurs.
I slutet av augusti skrev Metal Supply om att Pilum Industrifilter ansökt om rekonstruktion. Men på grund av att företaget inte har lyckats nå en uppgörelse med SSAB, för leverans av en stor sinterfilteranläggning till SSABs masugn i Luleå, samtidigt som Vattenfall har hävt avtal avseende ett nytt projekt i Uppsala, saknas förutsättningar för en lyckad rekonstruktion. Med anledning av detta meddelar Pilum nu i ett pressmeddelande att styrelsen beslutat att ansöka om konkurs för Pilum Industrifilter.

– Sedan företagsrekonstruktion beviljades för Pilum Industrifilter den 20 augusti har vi arbetat hårt för att få till en lösning som säkrar den fortsatta driften av bolaget. Tyvärr har vi inte lyckats finna en hållbar lösning varför vi beslutat att ansöka om konkurs för Pilum Industrifilter, säger Per-Ove Jönsson, styrelseordförande i Pilum AB.

En konkurs i Pilum Industrifilter påverkar även koncernen och styrelsen arbetar med att säkerställa en långsiktig lösning för Pilum-koncernen där det kan komma att krävas en nyemission.

Pilums andra dotterbolag, Pilum Envipower utvecklas enligt bolaget själva, väl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062