23948sdkhjf

DynaWind utökar produktionen av vindkraftverk

Svenska vindkraftverk har medvind så därför utökar DynaWind AB produktionen av torn till vindkraftverk. Företaget etablerar Sveriges modernaste fabrik inom branschen i Kristinehamn, och företaget deltar härmed i Sveriges ansträngningar för att realisera de enorma möjligheterna inom förnybar energi.
FORCE Technology i tätt samarbete med DynaWind optimerar produktionen genom att tillrättalägga effektiva kontrollmetoder av svetsningar på vindkraftverkets torn.

Ökad produktion -
Vi har varit med i fabrikens startfas, och vår insats har varit koncentrerade omkring provmetoder i förbindelse med produktion av tornen till vindkraftverken. Svetssömmarna på tornen kvalitetskontrolleras manuellt i dag med handhållna ultraljudsskannare, men eftersom DynaWind önskar öka produktionen så fokuserar vi nu på mer effektiva metoder som kan klara en ökad produktionstakt, förklarar filialchef Anders Olsson från FORCE Technology i Sverige.

En marknad i framgång
DynaWind AB producerar torn till vindkraftverk samt säljer och sätter upp kompletta vindkraftverk med vindturbinder från finska WinWinD. Den nybyggda fabriken invigdes i december 2007 och är Nordeuropas modernaste av slaget. Just kör fabriken på ca 40% av estimerad kapacitet.

- Vi håller på och trimmar produktionen ytterligare. Det betyder t.ex. att vi ska automatisera olika processer, reducera kontrolltiden på svetsningarna och förbättra kvaliteten. På det området kan vi dra på kunskap och expertis hos FORCE Technology, förklarar administrerande direktör Anders Sjögren och fabrikschef Mats Wallin från DynaWind AB.

Källa: GTS - www.teknologiportalen.dk [/url]
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095