23948sdkhjf

SKF i nytt sponsorsamarbete

SKF i Sverige har inlett ett nytt sponsorsamarbete med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inför Paralympics i Rio 2016.
– Vi är stolta att bidra med både kunskap och engagemang till parasporten. Vårt engagemang är inte bara finansiellt, utan vi vill med vår kunskap inom lager och friktion bidra till att utövarnas utrustning rullar snabbare och mer effektivt, säger Gunilla Nilsson VD SKF Sverige AB.

Många paraidrottare är beroende av rullstolen i sitt idrottsutövande. En viktig del i framgången är omsorgen av materialval och prestanda för att använda den fysiska energin på effektivast sätt. Sveriges truppledare inför Paralympics i Rio 2016, Hans Säfström, hoppas att de genom samarbetet med SKF kan vara med och pröva nya vägar för att gå i bräschen i den teknikutveckling som pågår inom idrottens absoluta världselit.

– På sikt hoppas vi på detta vis kunna skapa bättre förutsättningar för alla som har behov av hjälpmedel där teknikutvecklingen SKF bidrar med går att implementera, säger han i ett pressmeddelande.

SKFs sponsorskap omfattar lager och expertis i speciallösningar till rullstolar som används av utövare i sporter såsom friidrott, basket, rugby.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094