23948sdkhjf

Husqvarna förvärvar amerikanskt bolag inom betongsågar

Husqvarna har tecknat avtal om förvärv av tillgångarna i det amerikanska företaget Meco, Masterpiece Engineering Company, som är baserat i Prescott, Arizona, USA. Övertagandet är planerat att ske i slutet av April.
Meco är en ledande tillverkare av golvsågar för sågning i betong och asfalt vid framförallt anläggning och reparation av vägar. Företaget har en årsomsättning på cirka 54 Mkr (9 MUSD) med huvudsaklig försäljning i USA.

Förvärvet kompletterar Husqvarnas produktprogram för byggnadsindustrin och stärker ytterligare koncernens ledande ställning inom golvsågar.

"Meco har en stark marknadsposition i USA och Australien. Genom sammanslag-ningen med vår befintliga verksamhet kommer synergier att uppnås inom tillverkning och distribution. Dessutom tillverkar vi inom Husqvarna diamantklingor som förbrukas av dessa maskiner, vilket kommer att vara gynnsamt för försäljningen inom detta produktområde, säger Anders Ströby, chef för Husqvarna Construction Products.

För mer information kontakta Anders Ströby, chef för Husqvarna Construction Products, telefon 070 594 90 09 eller Bernt Ingman, CFO, telefon 070 298 65 05.

Pressmeddelande från Husqvarna
www.husqvarna.se
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141