23948sdkhjf

Här är nya branschorganisationen inom plåt

För första gången någonsin går leverantörer, grossister och plåtslagare ihop och bildar branschorganisationen Svensk Byggplåt.
Syftet med organisationen är att aktivt arbeta för att stärka och lyfta fram plåten som byggnadsmaterial – samt att underlätta hela projekterings- och byggprocessen för den som väljer byggnadsplåt. Det skriver nybildade Svensk Byggplåt i ett pressmeddelande.

– Framtidens byggande ställer högre krav på miljö, hållbarhet och flexibilitet. Byggnadsplåten har just alla de förutsättningarna. Vi vill att fler ska upptäcka byggplåtens möjligheter och fördelar och uppdatera den allmänna synen på byggplåt, säger Svensk Byggplåts ordförande Johan Lindström, tillika vd för Entreprenörföretagen.

– Vi vill helt enkelt se mer plåt på svenska byggnaders tak och fasader, fortsätter han.

Svensk Byggplåt kommer, enligt pressmeddelandet, representeras av i stort sett alla Sveriges ledande leverantörer inom byggplåt samt Entreprenörföretagen.

Den nya branschorganisationen kommer framöver att synas i en mängd olika kanaler och sammanhang. Startskottet blir hemsidan www.svenskbyggplat.se som lanseras i dag, den 31 augusti.

De ingår i Svensk Byggplåt
ArcelorMittal
Bevego
Dala-Profil
Entreprenörföretagen
IB-Metall
Lindab
Outokumpu
Plannja
Prefa
Rheinzink
SSAB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078