23948sdkhjf

ABB tar hem order värd 53 miljoner dollar i Dubai

Kraft- och styruppgraderingar ska öka kapaciteten i aluminiumsmältugn. ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 53 miljoner dollar från Dubai Aluminum Company Limited (DUBAL) för att uppgradera el- och automationssystem i företagets 480 hektars smältugnskomplex i Dubai.
DUBAL driver ett av världens största aluminiumverk och 2007 producerade man cirka 890 000 ton aluminium. Företaget är en av de största bidragsgivarna till Dubais ekonomi utanför oljeindustrin.

”ABB:s omfattande produkt- och serviceportfölj ger kunder som DUBAL lösningarna de behöver för att öka kapaciteten samtidigt som de använder energin effektivare”, säger Veli-Matti Reinikkala, global chef för ABB:s division Process Automation. ”Med vår gedigna erfarenhet och expertis är vi en ledande aktör inom metallindustrin.”

Enligt kontraktet ska ABB ersätta sexton reglertransformatorer för högspänning (likriktare som används för att omvandla växelström till likström) med fem större enheter på 86 megavoltampere för att öka kapaciteten och sammankoppla två linjer med elektrolysugnar.

ABB ansvarar för konstruktion, installation och servicetjänster i samband med idriftsättning samt demontering av den befintliga utrustningen. Leveransen omfattar styr- och skyddssystem, 250-kiloampere fältorienterad mätutrustning samt uppgradering av befintlig högspänningskabel, lågspännings- och kontrollkabel, utrustning för branddetektering och brandbekämpning.

ABB fick 2006 en liknande order från DUBAL. Det var en snarlik order för en tidigare expansion av detta aluminiumverk.

Idriftsättningen av de nya enheterna beräknas vara klar i slutet på 2009.

ABB ( www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har cirka 112 000 medarbetare.

Pressmeddelande från ABB
www.abb.se

Källa: www.abb.se

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063